σύντομο βιογραφικό

 Ο ορθοδοντικός Απόστολος Σουλιώτης γεννήθηκε το 1960 στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και μέχρι την τρίτη γυμνασίου γύρισε την μισή Ελλάδα ακολουθώντας τον αξιωματικό πατέρα του στις μεταθέσεις του. Εισήλθε στο Οδοντιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Ιατρικής τον Οκτώβριο του 1978 και μετά το τέλος των σπουδών του τοποθετήθηκε στο Γναθοπροσωπικό τμήμα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

 Ξεκίνησε την ορθοδοντική του εκπαίδευση το 1989, με υποτροφία της Αεροπορίας στο Ορθοδοντικό τμήμα του Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, Σκωτίας και του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Kirkcaldy-Fife στα πλαίσια της τριετούς ειδίκευσης του στην Ορθοδοντική υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία των Prof. Dr. Andrew Sandham και Prof. Dr. JP McDonald. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στην κλινική ήταν μέλος της ομάδας ορθογναθικού σχεδιασμού, παρακολούθησε τις κλινικές σχιστιών και συνδρόμων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, καθώς και έλαβε μαθήματα κλινικής φωτογραφίας.

 Μετά το τέλος της εκπαίδευσής του και την επιτυχή του συμμετοχή στις αντίστοιχες εξετάσεις ειδικότητας έλαβε την ειδικότητα της ορθοδοντικής (Diploma in Orthodontics RCS(edin) και έγινε αποδεκτός ως μέλος στο Κολέγιο των Χειρουργών του Εδιμβούργου, (Edinburgh Royal College of Surgeons)

 Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τοποθετήθηκε Επιμελητής στο ορθοδοντικό τμήμα του 251 ΓΝΑ και από το 2001 κατέχει την θέση του Διευθυντού του Τμήματος..

 Λόγω της νοσοκομειακής του θέσης και σε συνεργασία με το αντίστοιχο Γναθοχειρουργικό τμημα εχει συμμετάσχει στη θεραπεία μεγάλου αριθμού ορθγναθικών ασθενών, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία και με τις άλλες οδοντιατρικές ειδικότητες.

 Το κύριο ενδιαφέρον του εστιάζεται στη χρήση των λειτουργικών συσκευών για την ορθοπεδική θεραπεία των βαρέων ορθοδοντικών ανωμαλιών δεύτερης τάξης στην προεφηβική ηλικία και η χρήση των ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων για την αποφυγή του εξωστοματικού τόξου.

 Στο ιδιωτικό του ιατρείο ασχολείται αποκλειστικά με την Ορθοδοντική σε παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιώντας την τεχνική STRAIGHT WIRE στους ακίνητους ορθοδοντικούς μηχανισμούς, κινητές και λειτουργικές συσκευές, και εσχάτως την τεχνική του CLEAR ALIGNER, μια οικονομικότερη και πιο ευέλικτη παραλλαγή του INVISALIGNE για την μετακίνηση των δοντιών με διαφανείς νάρθηκες.